Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ştef este „tentat” să candideze la Primăria Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 17 Septembrie 2015

În cadrul unei conferinţe de presă la care a participat la Muzeul Judeţean, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a anunţat, ca reacţie la „discuţiile şi bârfele din ultima vreme” că este „tentat” şi se gândeşte serios să candideze la Primăria Satu Mare, la alegerile locale de anul viitor.

„Cred că am dovedit împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, că am făcut lucruri bune în judeţ şi aş vrea să fac asemenea lucruri bune şi în municipiul Satu Mare” – şi-a justificat Adrian Ştef această atitudine.

Un alt motiv pentru care ar fi interesat de postul de edil-şef al capitalei judeţului este faptul că de anul viitor se aplică noua lege electorală, conform căreia preşedintele Consiliului Judeţean nu va mai fi ales direct de către populaţie, ci de consilierii care vor forma noua majoritate politică în forul de conducere al judeţului.

„Fără să vreau să-i jignesc pe consilieri, acest nou sistem (de fapt, revenirea la vechiul sistem n.r.) mi se pare incorect şi cred că aşa creşte riscul apariţiei baronilor locali. Nu e corect ca o majoritate simplă de 17 din cei 33 consilieri ai judeţului Satu Mare să aleagă preşedintele Consiliului Judeţean, iar pe urmă să-l poată schimba oricând au ei chef sau nu le convine ceva. Ce autoritate mai are un asemenea preşedinte, ce strategii sau planuri pe termen lung poate să facă pentru dezvoltarea judeţului, dacă trebuie să ia în calcul mereu schimbările de majorităţi politice? Tocmai de aceea sunt interesat de o eventuală candidatură la primărie, deoarece acolo primarul este ales prin vot direct de către populaţie, nu pe baza unor jocuri politice” – a declarat Adrian Ştef.

El a recunoscut că nu a iniţiat încă nici un fel de discuţii oficiale pe această temă în cadrul USL 2.0, deci nici nu ştie ce forţă politică ar putea să-l susţină în cazul unei candidaturi, dar doreşte să dezbată acest subiect cu partenerii de coaliţie în viitorul apropiat, măcar pentru a clarifica situaţia şi a pune capăt zvonurilor ce s-au răspândit în ultima vreme prin oraş.

1685 vizite
Distribuie pe